söndag 21 mars 2010

Alliansen till utvisningsbåset

Det som Rayman kallar för mandatperiodens sämsta idé skrev jag om i Det borde vara politiskt självmord, men... och konstaterade att det är horribelt och omöjligt för en rättstat att börja syssla med stupstockar bokstavligt talat, av människor som inte ens är dömda i domstol och att det är allvarligt med en justitieminister som inte alls förstår hur en rättstat bör uppföra sig.

Att rättssäkerhet är viktigt visar sig tydligt i dottern som anklagade sin pappa för övergrepp, där jag tror det är lätt att välja fällande dom, trots bristande bevis. Den mannen borde naturligtvis aldrig fällts, men skulle man följa Asks idé om att hänga ut någon som skyldig, så borde den här typen av övergrepp vara mer motiverad att använda det till. Men hur ska då en oskyldig någonsin kunna rentvå sig?

Sen tycker jag dessvärre inte att det är mandatperiodens sämsta idé, möjligen den mest förvånande...

Då är det betydligt värre att förändringarna gör att handikappade tvingas till soc där regeringen försämrat möjligheterna, trots en påstådd intention att förbättra den från 2006 och det är svårt att tro annat än att deras förändringar inom sjukskrivnings- och rehabiliteringsområdet gjort annat än försämrat även för denna redan utsatta grupp av människor. Att tvingas avstå från läkarbesök, sjukvård och läkemedel är naturligtvis inget annat än att slå på någon som redan ligger, och en fråga som skulle ge betydligt mer media och sympatier än ett direkt förvirrat förslag om att skicka färgade kuvert till den som gått till prostituerade...

Frågan är om det inte också är värre än aktiv dödshjälp också som gett mycket uppmärksamhet de senaste dagarna, som jag också skrev om tidigare. Oavsett vad för sjukdomstillstånd det gäller, så borde den första prioriteringen vara att försöka hjälpa patienten att må bättre, men med neddragningar som den ovan eller som den psykvården i Lund, så finns snarast risken att det i förlängningen blir fler som kommer att få en för tidig död, och riskera hamna i diskussionen angående dödshjälp...

Reinfeldt ska försöka lyssna mer säger han, och jag undrar när han ska börja lyssna på de som har fått det sämst under deras mandatperiod? Och jag undrar var lyssnandet på kvinnorna, som är i majoritet som anställda inom vården, är någonstans? Det finns all anledning att lyssna mer till Sahlin som för fram rätten till heltid tillsammans med de andra rödgröna partierna.

Med konstaterandet över vården ovan, och konstaterandet att de ledande moderaterna inte tycks tycka om vår demokrati och inte vill respektera den, så finns det bara en väg för dem att gå - direkt till utvisningsbåset utan att passera gå.

Det är illa nog, i demokratifrågor, med att förespråka personval men agera som om man ogillade det, men i förlängningen kan det utarma demokratin det också och få oss till ett land med endast två partier, vilket knappast gynnar någon annan än de stora partierna, men att dessutom försöka förringa riksdagens uppgift gör allt mycket värre.

Tvärtemot vad centerministern Torstensson försöker övertyga partivännerna om så tror jag inte en sekund på att svenska folket vill ha fyra år till med högerstyre. Det är som Sahlin sa i grannkommun nyligen något som Sverige inte har råd med.

Mer media svd svd sds sds hd skd gp gp gp nsk dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Folk tappar alla koncepter när det gäller sexbrott. Det kanske är för att man i desperat önsketänkande intalar sej att sexbrott absolut inte är nånting som "vanliga killar" (eller tjejer för den delen) skulle kunna begå, utan det MÅSTE helt enkelt vara så att alla sexförbrytare är av en annan art, en sorts monster i människohamn. Och eftersom man tänker att det är på det viset, dom är en helt annan sorts personer, så tappar man all empati, och all logik (glömmer t ex bort att det är skillnad på att vara misstänkt för och vara skyldig till ett brott).
    Ingen skulle ju få för sej att föreslå uthängning för andra brott... men det är ju just för att man tänker sej att andra brott begås av människor, men sexbrott av nån sorts speciella monster.
    Jag tror verkligen att det bästa sättet att få färre sexbrott måste vara att göra sej av med den här monstermyten. Men det verkar finnas ett ENORMT motstånd mot det.

    SvaraRadera
  2. Jag tror du träffar väldigt rätt i vad du säger!

    SvaraRadera