onsdag 24 mars 2010

Så där himla bra går det inte för alliansen...

Det gnälls med jämna mellanrum på det rödgröna samarbetet och att de aldrig kommer att kunna hålla sams.

Men ärligt talat så tycker jag inte bara det gnisslar inom alliansens samarbete, utan även inom det största partiet inom alliansen, moderaterna som kommer med fler motstridiga förslag från enskilda ministrar.

Nu är jag visserligen kärnkraftsmotståndare, så jag tycker naturligtvis om att det finns flera centerledarmöter som är emot uranbrytning i Sverige. Men det visar tydligt att det inte är lätt att genomföra någon vettig politik med så många olika partier som har svårt att samsas i realpolitiken, även om de ofta försöker framföra att så är fallet.

Det syntes även angående omröstningen om folkmordsbeslutet mot Armenier för ett tag sen.

Jobbfrågan är fortsatt det viktigaste valet och man försöker från medias sida att visa hur Sahlin är mycket mer impopulär än Reinfeldt, men trots det så är de rödgrönas ledning relativt stabil. Jag önskar att man från media också kunde lyfta fram katastrofen Eskil Erlandsson, som knappast gynnat någon på allvar:

Studerar man regeringskansliets hemsida under det senaste halvåret är det uppenbart att Erlandsson har gett upp. Av hans pressmeddelanden, tal och möten framgår att han helt enkelt inte längre ägnar sig åt EU:s jordbrukspolitik, i varje fall inte så det syns.
Istället far han runt och driver den i och för sig utmärkta kampanjen ”Sverige som matland”, delar ut gastronomipriser och försöker göra politik av EU-pengar till Sveriges program för landsbygdsutveckling.
Under hela det svenska ordförandeskapet skrev Erlandsson en enda debattartikel värd att publicera på regeringens hemsida – om djurskydd – och höll ett enda tal – om närproducerat och Sverige som matland – där ett av de tyngsta inslagen var en uppmaning om att söka mera stöd. Inte ett ord om EU:s jordbrukspolitik.
Istället för att marknadsorientera har Erlandsson under det svenska ordförandehalvåret ökat stödet till mjölksektorn med 300 miljoner euro i EU:s budget, och skjutit till 200 miljoner extra svenska kronor för att ”stimulera investeringar för att stärka näringens konkurrenskraft”.
På EU-området är Erlandsson mest stolt över att han och hans tjänstemän har lagt ner 1 500 timmar och ”otaliga möten med kommissionen” på frågan om träd i svenska beteshagar, och att resultatet blev en höjning av gränsvärdet från 50 till 60 träd.
Erlandsson beklagar att ”vi inte kunde förmå Kommissionen” att ge ”gårdsstöd även för betesmarker med fler än 60 träd”.

Till och med gamla liberala sydsvenskanskribenter inser att  Alliansen är amatörer..

Mer media gp gp dag dag dag svd svd svd hd sds sds

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar