lördag 27 mars 2010

Helt oväntat

Det var minst sagt helt oväntat att hamna mitt i ett åskoväder i slutet på mars, när det bara var runt 4°c och inte alls särskilt varmt.

Eftersom jag flyttat några mil söder om "epicentrum", eller vad man nu ska kalla det för, så klarade vi oss relativt lindrigt undan, utöver ösregn under ett antal timmar (som fortfarande håller på även om det lugnat sig lite). Som det smällde och dånade under en knapp halvtimme så förvånar det inte mig alls att det rapporteras ha varit sju bränder och översvämningar.

Med tanke på hur mycket snö det var för 3 veckor sen, så är jag glad att det här regnet kom först efter att nästan all snö smält bort sakta, men det lär vara rätt blött i marken så jag hoppas både jobbet och vårt hus klarar sig utan att få in något vatten...

Uppdaterat Det är klart att jag inte tänker så långt många gånger... Som jag skrev här ovan så är det en saktgående snösmältning, även om det kommer regn nu och inte så stora risker.

Men givetvis är det värre för åar och andra vattendrag eftersom de får så mycket mer än bara det som låg ovanför. Tur att den lilla bäcken vid vår tomt är så liten och så långt ner... Ska ge mig ut om en liten stund och se hur det ser ut här i övrigt i skogen.

Mer media smp smp exp kvp ab svd svd sds dn dn dn dag dag dag hd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

 1. Hej du Jerker!
  Själv var jag på jobbet under ovädret, jäklar vad det small...Trodde det slog ner i huset ;)
  Hade haft huvudvärk hela eftermiddagen så jag blev i och för sig inte chockad. En sak lärde jag mig av detta... lita på din instikt( eller ditt huvud). Ha en kanondag / Ulrika (kommunalutbildningen)

  SvaraRadera
 2. Jag blir lika förvånad varenda gång som någon hittar bloggen som vet vem jag är och som jag inte lämnat ut adressen till :)

  Skönt att allt verkar ha gått bra och jag är inte avundsjuk på att ha varit i det värsta området...

  SvaraRadera