söndag 6 juni 2010

Inte bara en förlust

Jag var osäker igår på hur Rachel Corries färd mot Gaza skulle avlöpa, även om jag var rätt säker på att den israeliska militären inte skulle våga anfalla lika hänsynlöst som när de mördade delar av besättningen på ett av fartygen.

Missförstå mig rätt, det är inte så att jag inte tycker att skeppet igår skulle få fortsätta mot sitt mål. Det är självklart.

Men det är inte nödvändigtvis så att det bara var en förlust, varken att de inte kom fram eller att aktivisterna utvisas. Media och omvärldens reaktioner har knappast gynnas Israels sak.

Blir reslutatet av aktionen dessutom att Skepp till Gaza kommer att tillåtas så är mycket vunnet.

Det gäller också, inte minst för oss vänsterdebattörer, att akta oss för att dra hela israels befolkning över en och samma kam, för tusentals aktivister i Israel protesterade mot räden mot fartygen. Det finns tvärtemot vad många är medvetna om, en relativt stor minoritet på vänstra sidan där också som inte tycker om ockupationen av Gaza. Tyvärr är det mest högersidans argumentation som når media.

Uppdaterat Naturligtvis så vill Israel absolut inte gå med på en internationell undersökning, precis som jag sa igår.

Vore det inte bättre att låta exempelvis EU kontrollera innehållet, för att få en hjälpligt neutral bedömare att hantera det hela?

Mer media dn dn dn dag dag gp gp gp skd exp exp ab ab svd svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!


3 kommentarer:

  1. Det hade inte gått så fredligt till om det inte blivit så mkt negativ press för Israel dagen innan.

    SvaraRadera
  2. Varför tror du det bara var båten med radikala, judehatande, martyrdödslängtande islamister som råkade ut för våldsamheter?

    När fakta har lagts upp på bordet och den värsta stormen har lagt sig inser alla att det inte handlade om mord på fredsaktivister. Alla utom ni vänsterdebattörer. Jag tycker det är tragiskt hur förblindade ni blir av ert israelhat.

    SvaraRadera
  3. För att de var turkar? För att den båten kom först? Det finns säkert många anledningar.

    SvaraRadera