lördag 16 januari 2010

Vargen hade inte en chans

Vargen och jakten på den skrev jag senast om under rubriken Bättre lagar för att skydda de vilda djuren, vilket verkligen behövs eftersom hatet och tjuvjakten mot vargen uppenbarligen är stort.

Någon annan förklaring kan jag inte se till att så många som 12 000 jägare ansökte och 4 500 jagade de 27 vargar som fick skjutas.

Som jag varit inne på tidigare så går det självfallet inte att generalisera över alla jägare, varken som anhängare eller motståndare till jakten. Men det är uppenbart att det finns oerhört många som vill vara med en jakt som säger sig självt att den ska gå över på en kort tid.

Naturligtvis hade inte vargen en chans, inte på samma sätt som de andra djuren som jagas har som art där det går betydligt fler djur per jägare.

Hade vi talat om den superorm som det talas om i USA så hade jag i vart fall förstått rädslan för djuret ifråga eller möjligen vildsvin som inte bara förstör för stora värden, utan även riskerar skada människor om man kommer för nära kultingarna. Men vuxna svenska män som är livrädda för ett fåtal vargar är svårt att ta på fullt allvar...

Mer av det jag har skrivit om vargen går att läsa här.

Mer media dag svd dn sds kb hd

2 kommentarer:

  1. Men ormarna är ju med utrotningshotade!!! De är iofs inte fluffiga och gulliga som vargar. Hyckleri.

    SvaraRadera
  2. Superormen tycks vara en bastard och ingen faktisk ras, så jag vet inte om jag håller med om det. Jag hade f ö haft en delvis annan syn på vargen om den varit en ras som lätt och ofta dödat människor.

    SvaraRadera