tisdag 12 januari 2010

Var fjärde trafikdödad påverkad

Var fjärde trafikdödad påverkad är möjligen en nyhet sett till hur stor andel som dör i trafiken som är påverkad av alkohol eller andra droger. (l

Men det har konstaterats många gånger förr att det är en hög andel av olyckorna som är alkoholrelaterade.  Trots det väljer trafikverket och polisen att hellre satsa på hastighetsövervakning än på att försöka fånga in fler rattonyktra och rattfulla, med regeringens goda minne.

Det är minst sagt ofta man får läsa rubriker som vinglig resa tog stopp och berusad körde in i hus, men trots det så är det sällan det får särskilt stora rubriker, gissningsvis eftersom acceptansen för alkohol är så pass stor som den är. Lägger man till rubriker om misshandel i tidningarna efter en helg så blir det oftast ännu kortare artiklar, eller snarare notiser.

Vore det inte dags att försöka börja i rätt ände, det vill säga att ta ner acceptansnivån för drickande rent generellt, eftersom det är där allt börjar, då ingen börjar sin bana som missbrukare, slagskämpe eller rattfyllo?

Mer media hd

2 kommentarer:

  1. 16 procent kan aldrig bli var fjärde...mattegeni?

    SvaraRadera
  2. Du förväntas lägga ihop de 16% med de 7% som har legala mediciner och de 3% som hade illegala mediciner i kroppen...

    SvaraRadera