lördag 16 januari 2010

Hur når man väljarna bäst?

Apropå föregående inlägg, Att ta från de fattiga som andas byte av både regeringen, och gärna maxialliansen i min kommun, så vet jag att många i de olika oppositionspartierna funderar över hur man ska nå ut till folk, och hur man ska ta reda på vad folk själva vill ha ut av politiker och förd politik.

Jag vet att mitt eget parti diskuterat att gå och knacka dörr, vilket ska ha gjorts i grannkommunen med påstådd framgång, för att träffa folk hemma, som Aftonbladet kallar det.

Jag vet också att det används, också med påstådd framgång, i USA.

Men vill verkligen de flesta vanliga människor ha politiker som knackar dörr och vill sälja politik?

Problemet om man inte gör det, är att den lokala politiken inte alls når ut, så här i tider när tidningarna inte vill skriva för mycket och i synnerhet inte om partier som inte är i närheten av tidningens partitillhörighet och i tider när färre och färre läser lokala tidningars nyheter, om de inte finns på nätet (där å andra sidan inte alla artiklar är med).

Den andra sidan är om man istället riskerar göra folk irriterade så de absolut inte vill välja partiet man representerar, utan i bästa fall väljer något annat eller efter sjunde besöket av en politiker inte alls vill gå till valurnorna.

Så kära potentiella väljare, vad tycker NI? Om ni inte tycker detta är en variant att göra, finns det något alternativ?

2 kommentarer:

 1. Tja :-)

  Jaa...
  Jag kan ju uppleva det ungefär som om Jehovas knackar på dörren eller Hyresgästföreningen,kanske. Vilket jag ibland tycker är lätt jobbigt, för de ger sej liksom sällan:-) Mnjae. Jag tror människor mår bättre av att själva söka upp, eller ha möjlighet nog att välja ta kontakten på stan kanske? En fikaplats där politiken och politikerna öppnar upp för debatten osv. Det tror jag mer på!
  Mvh Sarasvati

  SvaraRadera
 2. Jag hade i och för sig gett med mig bra mycket lättare än Jehovas brukar göra, det kan jag ju lova :)

  Jag vet att människor är oerhört dåliga på att ta kontakt med sin lokala politiker i vanliga fall, om man inte känner dem sen tidigare.

  SvaraRadera