söndag 10 januari 2010

Mot varmare tider

Varmt på jobbet trots -17°c skrev jag om för någon dag sen och det kalla vädret har fortsatt fram tills sent igår kväll.

Nu är det "bara" ett par minusgrader här, vilket nästan känns varmt jämförelsevis med hur det varit innan. I varje fall om man är i lä, för i gengäld blåser det betydligt mer och jag tycker nästan alltid att det skapar känslan av mer kyla än vad faktisk kyla och vindstilla gör, i synnerhet om det kombineras som det brukar med frånvaro av solen.

Sen vet jag inte hur det är för andra män, men trots att jag inte har eller försöka skaffa skägg och här relativt glest mellan mina strån i ansiktet så tycker jag det blir oerhörd stor skillnad mellan att vara nyrakad och med skäggstubb, som jag oftast har i någon form eftersom jag är för lat för att raka mig varje dag (+ att sambon tillhör den kategorin av människor som föredrar stubb och upprivet ansikte :) ) när det är så här kallt. Jag känner mig bara naken och oskyddad mot kylan som nyrakad, även om vi talar om väldigt få millimeter stubb...

Med en arbetsvecka som den här, med någon begravning, dop och gudstjänst, så är jag helst nyrakad de gångerna, vilket gör det mindre roligt när jag jobbar eller springer ute. Jag kanske skulle fundera på lösskägg de andra gångerna? :) Eller rånarluva som jag var inne på tidigare? Eftersom jag jobbar i direkt anknytning till en sjö och springer i samma sjös närhet så blåser det definitivt ofta kallare än på de flesta andra ställen.

Egentligen är det lyxproblem när man läser om andra problem som olyckorsönderfrysta ledningar,  skyhöga elprisersvårighet att hitta mat och hemlöshet för både människor och djur.

Och framförallt så har jag som jag sagt innan hellre viss kyla framför värme. Inte minst för att min j-vla mage alltid krånglar mer när det är varmt och för att kyla är lättare trots allt att klä sig mot än värme. Man kan ju inte vara mer än naken när det är varmt :)

Mer media ab ab hd hd hd

2 kommentarer:

  1. shit bara jag läste -17 så ville jag ta på mig en extra tröja här framför datorn. vi hade det -11 här inatt och jag tyckte det var ryskigt kallt varje gång jag var ute med hunden. Det mer hårväxt är lustigt för jag rakar mig sällan på vintern just för kylans skull, annars är jag rakad på i ansiktet och på huvudet för det är skönast på sommaren. Hur som helst, jag rakade mig för ca 1vecka sedan efter att inte gjort det på ca 3½månad och jäklar vilken skillnad det var att gå ut helt nyrakad i ansiktet. Man riktigt kände varje vind emot ansiktet som om det var piskande isbitar.:P

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att det är fler än jag som känner sig lite extra gnällig när man är nyrakad :)

    SvaraRadera