måndag 11 januari 2010

Satsning på jobben från S

Alliansen sviker - Vi satsar på jobben säger Sahlin när S erbjuder kunskapslyft om de kommer till makten:


Sahlin skriver i Göteborgs-Posten att hon vill införa ett så kallat första jobbet-avdrag, där företag som anställer långtidsarbetslösa ungdomar kan dra av två tredjedelar av lönekostnaden i ett år.
Hon lovar också en tillfällig sänkning av arbetsgivaravgifterna på 15 procent för enmansföretag som gör sin första anställning. Alla företag som anställer en arbetslös ungdom mellan 20 och 25 år ska också kunna dra av hela arbetsgivaravgiften.
Dessutom får skola, vård och omsorg löften om extra resurser för att motverka att 60 000 lärare, sjuksköterskor och vårdanställda riskerar sina arbeten.
"Den borgerliga regeringen gick till val på löften om fler jobb och färre i utanförskap. Nu kan vi utvärdera dessa löften: Under mandatperioden har sysselsättningen sjunkit — snabbare i Sverige än i vår omvärld", hävdar Sahlin bland annat och anklagar alliansregeringen för svek.

Jag tycker det låter som ett bra förslag, men (vilket är ett rätt stort men) så måste man hela tiden ställa krav på företagen att verkligen anställa på sikt och inte göra sig av med ungdomarna sen och ha tvingande regler att alla får betala tillbaka vad de fått, om de väljer att säga upp dem inom exempelvis två år. Risen för utnyttjande är för stort annars och med liknande regler tidigare så har jag på nära håll sett gott om företag som utnyttjade bidragen för att få gratis eller väldigt billig arbetskraft.

Mer media svd ab sds dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar