onsdag 13 januari 2010

Pinsamt hyckleri Unionen

Jag noterar att fackförbundet Unionen i huvudsak tycker illa om inhyrd personal.

Konstigt nog så är de inte alls snabba med att berätta att de själva som organisation använder sig av inhyrd personal istället för att anställa på riktigt. Om jag inte minns fel så handlar det om deras medlemsservice, som finns i Malmö, som har inhyrd personal från bemanningsföretag.

Hur lätt är det då att behålla trovärdigheten som fackförbund?

Mer media dn dn

3 kommentarer:

 1. Jerker
  Unionen tycker inte illa om inhyrd personal i allmännhet, det är faktiskt en stor medlemsgrupp hos oss med ett avtal vi kämpar för att förbättra. Det vi reagerar mot är när företag använder bemanningsföretag som ett sätt att komma förbi Lagen om anställningsskydd. Idag är det möjligt att avveckla en hel avdelning för att ersätta dom (kan ibland vara samma personal) med inhyrd personal. Detta var inte tanken. Alla företag har toppar och där behövs bemanningsföretag för att vi ska ha en möjlighet att kunna planera verksamhet
  karlsson.kenth@gmail.com

  SvaraRadera
 2. Varför har ni då personal på medlemsservice som har varit hos er medlemsservice i två år, vilket knappast handlar om någon topp med så lång tid? Er medlemstidning skriver om Bemanningsföretag nyligen: http://www.kollega.se/index.cfm?c=11631 men nämner inte alls att de anställda på er medlemsservice också måste ingå bland de som har lägre löner och sämre möjlighet till utveckling som andra hos Bemanningsföretag. Varför det?

  Flera av dem har fasta tjänster där som borde kunna ersättas av traditionella och säkrare tillsvidare anställningar. Så även om ni inte tycker illa om inhyrd personal generellt sett så stämmer det om hyckleriet som rubriken tar upp fortfarande, som jag ser det.

  SvaraRadera
 3. Med fasta tjänster syftade jag på att de har fasta scheman, men inte någon anställningstrygghet som vid vanliga "fasta" anställningar, dvs tillsvidareanställningar.

  SvaraRadera