lördag 9 januari 2010

Det såg ju ut som en tanke...

Det såg ju onekligen ut som en tanke, med tanke på den obegripliga vargjakten, att det tycks som om vargar rymde från Skånes Djurpark utanför Höör.

Det vore, genetiskt sett, antagligen alldeles utmärkt om de smet ut och det funnits någon annan lämplig varg i närheten. Men jag inser naturligtvis också att det vore olyckligt då de är för präglade på människor :)

Däremot så tror jag det vore lämpligare för alla dessa jägare jag nämnde tidigare som behöver terapi för att inte vara så hysteriskt rädda för vargarna att åka till djurparken i mellersta Skåne.

Den som vill kan nämligen få vara med om att möta vargar eller mata lodjur, vilket jag tror ett antal av de hysterikor till varghatare hade mått utmärkt av att få göra för att inse att deras farlighet är betydligt överdriven.

Ja om det nu är några vargar kvar? Det låter tråkigt att man behövt skjuta vargarna, men till skillnad från den tidigare vargjakten så har jag defintivt mer förståelse för denna gången, även om jag önskar att det gått att lösa på annat sätt.

Mer media skd hd dn nsk dag dag sds dn ab ab kb kb kb svd

2 kommentarer:

 1. Åke Skogevall10 januari 2010 13:36

  Skånes djurpark kan ju tipsas om de rekommendationer om rovdjursstängsel som rekommernderas djurhållare i vargtrakter.
  (din profil var ju ironisk)

  Men allvarligt talat om vargförvaltning.
  Angrip orsaken - inte symptomen eller budbärarna!

  Att konventionen om biologisk mångfald (CBD) skulle vara ett motiv dagens rovdjurspolitik är inte riktigt sant.Enligt CBD artikel 8j har Sverige åtagit sig att skydda fäbodbruket och de djur och växter som beror av detta. Istället har Rovdjurspolitiken genom "rödlistning av varg" och effektiv marknadsföring finansierat en rovdjurssatsning som glömmer eller gömmer artikel 8j. Inte i något av fäbodlänen har några betesmiljöer undantagits från "reproducerande vargpopulationer". Viltskadecenter säger att fäbodbruk i områden med vargrevir är praktiskt omöjligt!
  Kortsiktighet, populism och ointresse är det största hotet mot utrotningshotade djur lika väl som kulturer. Vargen är inte utrotningshotad, men svensk rovdjursförvaltning hotar många utrotningshotade djur och växter i betesbiotoperna!

  Riktig demokrati får inte förtrycka minoriteter!
  Börjar vi få majoritetsdiktatur?

  SvaraRadera
 2. Det är ju inget som säger att det är samma typ av stängsel som används i djurparker som ska användas i vargtrakter.

  Frågan är vilken av de hotade man ska skydda i första hand?

  SvaraRadera