onsdag 6 januari 2010

Det är knappt man tror att man läser rätt...

Jag missade helt SvD skribenten Elise Claesons debattartikel Vaccinerande mot närhetsförstöring när den kom i förrgår. Undra hur jag kunde missa något som var så ärkekonservativt att Göran Skytte på samma tidning kan slänga sig i väggen?

Socialister i alla länder, ofta maskerade till genusfeminister, förenas i kampen mot den lilla världens subversiva mänsklighet. Men det är en meningslös kamp. Förbjuden kärlek är ofta den starkaste kärleken. Småborgerligt julfirande har ingen lyckats stoppa. Globaliseringen har snarare ökat än minskat behovet av intima relationer, som gör oss starka och trygga.
Inte ens Sydsvenskans Heidi Avellan kan vara tyst och ger, trots att hon är allt annat än socialist själv, en utmärkt verbal käftsmäll i Men vem är lede fi Claeson?

Vilket nonsens i ett land där de allra, allra flesta – som har möjlighet – nu bakat pepparkakor och lussat och firat jul tillsammans med just familj, släkt och vänner.


I övrigt så borde det viktigaste, och intressantaste, för alla inblandade när det gäller familjer och familjebildning vara att barnens bästa kommer först. Ska man hela tiden, med bland annat ekonomiska styrmedel som Claeson tycks applådera, styra mot familjernas bästa, så blir risken större att människor stanna kvar för att ekonomin blir svår att få att gå ihop, även om relationen i sig är dålig.

Få barn mår bättre att växa upp i en bråkig familj med båda föräldrarna än vad de gör med att växa upp med separerade föräldrar som bryr sig  om barnen.

I övrigt noterar jag att flera i anknytning till artikeln noterar att Ola Ullsten gav den rumänske diktatorn serafimerorden under 70-talet, så det tycks ha funnits fler att kritisera för konstiga hyllningar av kommunistdiktaturer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar