måndag 4 januari 2010

Sann pornografi

13 sorters kakor samt tårta når inte riktigt upp till min farmors rekord på 16 sorter, än mindre till min arbetskamrats farmor som hade 22 sorter som rekord.

Men bilderna nedan är så här dagen efter fortfarande ren och skär porr för någon som inte bara tycker om choklad så mycket som jag gör, utan även kakor, tårtor och bakverk.

Jag ska inte skryta med att jag gjort särskilt mycket av det som syns på bilderna och som åts, utan det är min kära sambos förtjänst till största delen.

Men tårtan är däremot inte bara jag som gjort, utan även min idé, även om det är en enkel och i huvudsak stulen idé av att göra tårta av falsk savaräng, genom att göra lager som man lägger vaniljkräm och burkfrukt mellan, samt toppar med grädde och godisbitar.

Det var jävligt gott och tack vare att min systers familj tyvärr valde att inte komma, så blev det väldigt mycket över också, även om fyra bigpackburkar med kakor försvann och gjorde frysen möjlig att komma in i igen :)

Det som fanns att äta var i varje fall, utöver tårtan följande: Vetebröd med mandel och apelsin, pepparkakor, kokoskakor doppade i vit choklad med limesmak, vaniljkrokar, syltkakor, bondkakor, schackrutor, strassburgare, nötkakor, saffranssockerkaka, stuvor, mandelmusslor med grädde och hemkokt plommonsylt, samt kaffe, hemgjord saft och hembubblad läsk att skölja ned det hela med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar