fredag 8 januari 2010

Märkligt resonemang

Det är mycket märkligt att läsa resonemanget om liberal eller konservativ där tidningen Dagen diskuterar med en teolog och katolsk kvinna.

Resonemangen om preventivmedel känns hårresande, där hon väljer att resonera som om de enda preventivmedel som finns är de som påverkar kemin i kroppen, trots att kondomer funnits i århundraden och att spiraler är det vanligaste p-medlet hos kvinnor som fött barn i Sverige.

I själva verket är det så att mödradöd kan förhindras med små medel och att inte bara kvinnor dör som försöker abortera barn de inte vill ha, eller inte ens får försöka förhindra att få i många länder. De riskerar också att dö på grund av bristande sjukvård.

Vore det inte bättre att kämpa mot det istället, om man nu verkligen värnar om livet, som många katoliker säger sig göra?

Ja inte ens det från kd så omhuldade vårdnadsbidraget verkar leda till någon som helst förbättring för de kvinnor som behöver få ett eget liv... Fast Hägglund försöker blanda bort korten, så att vi istället riktar ögonen mot mindre viktiga frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar