söndag 3 januari 2010

Ogenomtänkt vargpolitik

Jag skrev tidigare om Vargjakten och politiken samt om hur Skammens jakt är påbörjad, angående den så beklagliga jakten på 10% av den lilla spillra av vargstam som finns i vårt land.

Precis som med lodjuren tidigare så visade det sig naturligtvis bli för många vargar skjutna, vilket borde få ansvariga politiker och länsstyrelsen att inse att systemet som är nu inte fungerar eftersom rapporteringssystemet inte fungerar.

Frågan är dessutom om det finns något straff och om någon någonsin kommer att kunna bevisa att någon skjutit efter de vetat om att kvoten faktiskt är uppfylld?

Att det finns folk inom jägarkåren som dessutom är så fanatiska att de förstör andras bilar och hotar  dem dessutom gör att man undrar om de som sysslar med sånt alls är lämpliga som vapeninnehavare?

Som jag alltid sagt innan, och som jag ser att Pezster visar tydligt grafiskt längst ner i sitt inlägg, så är det farligaste för vågar djur trafiken och vådaskotten. Hade de jägare som påstår att deras hundar varit familjemedlemmar de är riktigt rädda om, så hade de behandlat dem på samma sätt som jag utgår från att de gör med sina barn. De släpper inte ut dem där det finns trafik innan de faktiskt kan hantera det.

Några frågor kvarstår dock... Ska regeringen ta in nya vargar som avelsdjur och vet man om de få vargar som inte är släkt med huvuddelen av landets vargar har skjutits nu?

För att regeringens politik inom detta området ska tas på allvar så krävs det uppföljning. Som det ser ut nu så ser det ut som om man enbart fallit till föga för en liten grupp, som knappast är representativ för resten av befolkningen.

Som sagt innan så är rovdjurspolitiken, och politiken angående vilda djur överhuvudtaget, en nationell fråga.

I övrigt borde det sen länge vara exempelvis vildsvinen som jagades hårdare, med tanke på hur mycket de förstör för människorna eller älgarna än hårdare med tanke på att de är orsak till betydligt fler dödsfall än något annat vilt levande djur i landet. Ja till och med rådjuren är ett större problem än vargen och möjligheten med en fungerande vargstam är att den kunnat hålla nere antalet faktiskt skadliga arter...

Mer media svd svd dn dn dn ab ab vf vf dag smp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar