tisdag 5 januari 2010

Trygghet och säkerhet måste få kosta

Det som först verkade vara en läkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus som medvetet tog livet av ett mycket för tidigt fött barn, verkar ta en annan vändning enligt SvD idag Nya teorier i spädbarnsfall.

Vad som nämns lite i förbifarten den pressade arbetsförhållanden på grund av personalbrist:

Sjuksköterskan medger sitt misstag med ursäktar sig med pressade arbetsförhållanden. Hon säger sig vara blockerad av tankar på att lämna sjuksköterskeyrket för gott. Under lång tid har hon sett hur barnkompetensen på avdelningen minskat samtidigt som patienterna blivit allt mindre och skörare. Den aktuella natten är belastningen på avdelningen ovanligt hög. Det var ont om personal, särskilt erfaren sådan och många mycket svårt sjuka barn i mer eller mindre livshotande tillstånd, varav det nu aktuella barnet var ett.
Inte oväntat så styrs stockholms läns landsting av allianspartierna, som prioriterar låga skatter framför personal där det behövs personal.

Oavsett vad man tycker om det så kostar trygghet och säkerhet pengar, oavsett om det gäller säkra transporter eller direkt sjukvård för barn som i exemplet ovan, något som borde vara minst lika självklart, om inte självklarare än en A-kassa som fungerar och betalar ut pengar som går att leva på.

Men någonstans tycks högern tappat bort sig i sina utförsäljningar och nedprioriteringar till förmån för höginkomsttagarna. Jag har sagt det förut och kommer att få anledning att säga det igen: Ska man ha upphandlingar och ge ifrån sig den direkta kontrollen så måste man ställa hårdare krav och följa upp, samt göra regler som gör att det går att avbryta de privatiseringsförsök som inte fungerar.

Frågan är bara när allt är utsålt vilken beredskap det finns hos kommunerna att starta upp den typen av verksamhet igen?

Mer media dag

3 kommentarer:

 1. Höger, vänster, kanske kanske inte.

  Men ligger det inte en lätt odör av kulturkrock över det hela. Synd att de skall vara så laddat och förbjudet att lyfta fram sådana aspekter i vårt föränderliga demografiska landskap!

  Pappan

  SvaraRadera
 2. Kul att du censurerar mig när jag lägger in kommentar. Det visar endast hur demokratiskt är en komunist som accepterar inte kritik.Pajas är vad du är, och inte annorlunda från dina röda vänner. Du kommer att ta bort detta oxå, men faktum kvarstår.

  SvaraRadera
 3. Som det står i vänstermarginalen under "Kommentarerna" så släpper jag inte igenom några anonyma inlägg eller inlägg som bryter mot lagar, hyfs och netiquette. Det gör inte ditt kritiska inlägg ovan, därför släpps det igenom, även om det är ett gränsfall med dina påhopp.

  Just nu har det varit MÅNGA anonyma kommentarer, både som håller med mig och säger emot mig, som inte släppts igenom.

  För det första är jag inte kommunist. För det andra har det inget med demokrati att ha rätt att få kommentera i någon annans blogg. Det finns ju till och med bloggare på högersidan som helt tagit bort möjligheten att kommentera. Anser du att de är odemokratiska också då?

  Dessutom så fungerar mailen som talar om att jag alls fått en kommentar halvdant + att jag normalt sett jobbar och det kan ta tid att släpp igenom inlägg, något som gör att det kan dröja eller att jag kan missa en kommentar helt.

  Var det något mer du ville veta?

  SvaraRadera