torsdag 7 januari 2010

Vargjakten visar sig allt mer obegriplig

I mitt förra inlägg om vargjakten så länkade jag till Scaber Nestors blogg och det finns det all anledning att göra igen, nu när det är konstaterat att det bara återstår en varg att skjuta och att flera alfavargar fälldes.

Det som det berättas om är Historien bakom avrättningen av Amungerevirets Alfa-par, som talar om hur man väljer att skjuta av inte bara ett alfapar, vilket kan göra det svårare för resten av flocken på många sätt, utan även en vargflock som inte ställt till några problem.

Det sägs att misstankarna om vargbrott avskrivits men frågan är på vilka grunder och om det inte är dags att ta upp dem igen?

Och kanske framförallt, varför man skjuter alfavargar, när de enligt DN är lätta att urskilja och att risken finns att det nu finns valpar som inte är tillräckligt stora för att lära sig överleva.

Knappast etiskt alls och är så vitt jag kan avgöra en möjlighet att sluta med djurplågeri. Allt tvärtemot vad som utlovades och ytterligare ett bevis på att det finns en helt annan agenda än vad politikerna påstår.

Scaber Nestor har även skrivit om det hela på Second Opinion.

Edit: Idag lyfter svenskan fram att det är en splittring mellan vänstern, miljöpartiet och sossarna i vargjaktsfrågan.

Nu hoppas jag verkligen att S inser att de har många i sina egna led, både bland väljare och politiker, som delar åsikterna som V och Mp har, att det inte behövs den här typen av jakt på vargar, som redan är ett så utsatt djur.

Att politikern som uttalar sig säger att de är för möjligheten för landsbygdsbefolkningen ska kunna ha djurproduktion.

Då är min fråga om att skjuta vargar är den enda vägen att gå? Går det verkligen inte att ställa krav på, och bidra ekonomiskt från staten, med metoder som faktiskt stänger ute vargen?

Som jag sagt tidigare så är min åsikt fortfarande att rovdjursfrågan är en nationell fråga och kan inte lämpas över till mer lokala organ att besluta om.

Dessutom tycker jag att S försitter en chans att få fler väljare över på sin sida, med tanke på att opinionen för vargen tycks mycket större än de som är för den. Det är väl ändå val i år?

Mer Media dn dn

8 kommentarer:

 1. Det är för bedrövligt hela saken. Jag har sparat mitt inlägg till helgen eftersom jag bara bloggar en gång i veckan, men var är etiken?

  SvaraRadera
 2. Jag avstår från att rösta på Borgligt och på social demokraterna på grund av denna röra. Det kanske är dax att förhindra att politikerbroiler har makt i Sverige. De verkar vara för lättstyrda eller lättmutade mutade? av lobby grupper. En ordentlig utredning hur detta beslut har tagit måste fram och skyldiga till mutbrott måste straffas. Annas fins det bara Miljöpartiet och Sverige Demokraterna kvar att rösta på om man vill få bort korruptionen

  SvaraRadera
 3. Sverigedemokraterna har väl visat sig att inte vara särskilt pålitliga de heller och jag tycker personligen att V är okorrumperade och har samma åsikt som mp i denna diskussion. Sd:s åsikt om vargar har jag inte någon aning om alls.

  SvaraRadera
 4. SD är för jakt på varg. finns många jägare i det partiet.

  SvaraRadera
 5. Snacka om att dra alla över en kam. Varför skulle det finnas så många jägare i det partiet? / Moderat Jägare

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Den 17 Januari kl 14:00 ska en manifestation hållas på Mynttorget i Gamla Stan i Stockholm!
  Det är ytterst viktigt att vi är många den dagen. Jag ber om hjälp här. Även om DU inte kan komma kanske du känner någon som kan? Ni som är med i FaceBook kan använda er av linken nedan.
  Klicka på länken eller kopiera den och sätt in den i ditt adressfönster och bjud in mer folk, uppmana dom att i sin tur bjuda in fler. Så att stafettpinnen förs vidare hela tiden.
  Har ni frågor så maila till vargmanifest@gmail.com.

  Tack för er hjälp!

  http://www.facebook.com/event.php?eid=263619581162&ref=mf#/event.php?eid=243959427594&index=1

  SvaraRadera